Nå har jeg prøvd litt,
for å lage et godt,
og lettvint brød til jul og advent.
Siden jeg liker ferdigbrødmiksen til Møllerens godt,
har jeg brukt den som utgangspunkt.
Adventsbrød:
18 stk a ca 30 g
(ca 12,9 karb pr 100 g brød)
*
Sett stekovnen på 200 g.
*
1 pakke lavkarbobrød -Møllerens
3 ss olje
5 dl vann
1 dl kli
1 ss kanel
skallet av en mandarin
Rasp skallet av en mandarin, kun det ytterste.
Ha skallet og alt det tørre i en kumme,
bland i olje og vann.
Legg ut skjeer med deig på bakepapirkledde bakeplater.
Trykk de litt flate og runde med skjeen.
Jeg fikk to plater med ni brød på hver plate.
Stekes i forvarmet ovn 200 g i 15 - 17 min
Avkjøles på rist.
Brødet blir litt mykt,
med en god adventssmak.
Det smakte veldig godt med
Bremykt, hvitost og ferske bringebær på.
Det egner seg godt å fryse.
Tror jeg må bake opp litt til advent og jul... : )
Så godt det så ut. Har ikke prøvd lavkarbomixen fra møllerens enda, men det må gjøres.
SvarSlettKlem, Lise
Tror jeg må kjøpe en slik pose og prøve dette.
SvarSlettVeldig greit å ha slike "småbrød" i frysen.
Ha en herlig dag :)
Dette såg godt ut, men kan dessverre ikkje ete Møllerens sin mix på grunn av kveitemjølet som er i.. Men eg kan no prøve å smakssette mine egne brød med litt adventskrydder kanskje ;)
SvarSlettmmmm:) Dette så godt ut ja.
SvarSlett