Myk sjokoladekake med krem og appelsinskall:
1 dl kremfløte
100 gram mørk kokesjokolade 70%
100 gram smør
1,5 ss kakao
1 ts vaniljeekstrakt
2 egg
for ekstra sødme
smak til med 3-4 ss sukrin (gjerne gold)
*
Topping:
2 dl kremfløte
1/2 appelsin (raspet skall)
1 ts kakao
Smelt smør og sjokolade i fløten i en kasserolle
over svak varme.
Ta kasserolle av varmen,
sikt og rør i kakaoen og vaniljeessensen.
Rør raskt inn to egg.
Smak om du synes den er søt nok,
ha i sukrin vist du vil ha den søtere.
Kle ei paiform med matpapir.
Hell i kakerøra.
Stek kaken midt i forvarmet ovn 200 grader
i ca 8 minutter.
Avkjøl sjokoladekaken.
Pisk myk krem av fløten,
og legg den over kaken.
Rasp skallet av en 1/2 appelsin og ha over.
Sikt til sist over litt kakao.
***
Skal kaken serveres lunken,
må kremen serveres ved siden av.
Åh, nam!! Ser himmelsk ut :)
SvarSlettSer nydelig ut :)
SvarSlettKaken står i ovnen nå, blir deilig lørdagsdessert :-)
SvarSlett