lørdag 14. mai 2011

17.mai iskake lavkarbo

 Jeg har bakt denne iskaken til 17. mai.
17.mai iskake lavkarbo: 
BUNN:
3 eggehviter
100 g sukrinmelis
250 g kokos
50 g 70% sjokolade
*
IS:
3 eggeplomer
50 g sukrinmelis(ta litt ekstra søtning vist du vil)
300 g jordbær
3 dl fløte
1 ts vanilje
*
Topp:
3 dl fløte
litt søtstoff
rød og blå konditorfargegele.
3 jordbær
6 små flagg
 Pisk sukrin og eggehvitene stiv,.
hakk opp sjokoladen
og vend den og kokosen i .
Kle ei kakeform med bakepapir. (24cm)
Ha deigen i kakeforma.
 Stekes i 20 min 200g 
 i forvarmet ovn.
Avkjøles på rist.
 Is.
Pisk eggeplommer og sukrinmelis i 5 min.
Pisk fløten til krem.
Del jordbærene opp fint.(ikke rør den)
 Bland jordbær, egg og fløte forsiktig.
Ha kremen over kokosbunnen.
Frys kaken i minst 6 t.
Ta iskaken ut minst 30 min
 før den skal pyntes og serveres.
 Topp:
Pisk krem, ta litt farge i kremsprøyteposen(se her)
 Sprøyt kremen på kaken.
 Pynt med delte jordbær i midten.
Sett på små flagg.
Hele kaka ca 60 karbo
deles i 20 stykker a' 3 karbo pr stk(Diett.no)
Ta ut kaken minst 30 minutter før den skal spises.
Ønsker alle en flott 17. mai.
Hurra! : )

10 kommentarer:

  1. nammmm!!! Denne kaken se SÅ deilig ut!
    Slenger meg med som følger- du har så mangen spennende oppskrifter.

    SvarSlett
  2. Den skal jeg prøve, lekker kake!

    SvarSlett
  3. Så jo herlig ut! En god 17.mai ønskes deg!

    SvarSlett
  4. Hei Gry! Har akkurat funnet bloggen din, og leser til øyet blir stort og vått :-)

    Tenkte jeg skulle prøve¨å lage iskaka di i kveld, men lurer på en ting: Når du skriver "1 ts vanilje", mener du da vaniljesukker, vanilje-essens eller ekte vanilje?

    SvarSlett
  5. Berit, jeg har brukt organisk vaniljepulver kjøpt på helsekost, du kan selvsagt bruke vaniljestang eller dråper, men ikke vaniljesukker(sukker).
    Lykke til! : )

    SvarSlett
  6. Du har så mange flotte oppskrifter. Jeg manglet litt ingredienser for å lage denne kaken, men jeg laget isen med jordbær. Altså, alt bortsett fra bunnen. Men den ble ikke spisene,isen krystalliserte seg og med alt vannet i jordbærene, ble alt veldig isete. Hva gjorde jeg galt, jeg fulgte oppskriften altså. Blir isen din myk og kremete?

    SvarSlett
  7. Eva: Så dumt, jeg hadde ikke noe problem med isen, rørte du bærene eller var de kanskje for safige? Delte bærene mine opp fin før jeg hadde de i. Hadde du små eggeplommer? Jeg lot kaka tine mer enn 30 min.. Det aller beste er vel å lage isen i en iskremmaskin og så fryse den.
    Håper du fikk litt svar.

    SvarSlett
  8. Utrolig lekker iskake Gry!
    Liker de blå/røde stripene i kremen spesiellt godt - genialt!

    SvarSlett
  9. Laget kaken din til 17.mai og kommer nok til å lage den igjen fordi ideen er strålende. Men kokosen syntes jeg kræsjet fullstendig med isen, så neste gang bytter jeg ut kokos med hakkede nøtter i stedet. Men sånt er smak og behag, du har en flott matblogg og generelt bra oppskrifter. Jeg vil spesielt rose deg for informative steg-for-steg-bilder med tekst i mellom, som letter jobben for oss som vil lage maten din :)

    SvarSlett