Cognacfromage er en festdessert!
Cognacfromage:
(til 4 voksne)
1 egg
2 ss sukrin
2 dl fløte
40 g 70% kokesjokolade(Freia)
1 dl Cognac
3 stk geleatinblader
(Hele porsjonen inneholder 22 karbo-pr porsjon ca 5,1 karb)
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca 5 min.
Hell av nesten alt vannet og smelt gelatinen i
microen i 15-20 sek... pass på!
Eller du kan smelte gelatinen i vannad.
Avkjøl gelatinen litt før Cognacen
helles i.
Avkjøl blandingen til den er fingervarm..
Hakk opp kokesjokoladen fint.
Gjem 2 ruter som skal være til pynt.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Pisk krem av fløten.
(pisker du for hånd forbrenner du eksta kalorier! : ))
Bland nå alt sammen.
Rør forskitig! Veldig forsiktig, til alt er blandet.
Hell blandinen i ei serveringsskål.
Strø på resten av en opphakkede kokesjokoladen.
Sett Cognacfromagen kalde i minst 3 timer.
Serveres sammen med kaffe og Cognac.
Gjett om jeg fikk lyst til å mumse i meg denne desserten, det ser ut til å være en riktig godbit :)
SvarSlettMmmm, vet hva jeg skal lage til helgen! :)
SvarSlettMmmm! Jeg har oppskrift på cognacis i boka mi. Det er så godt, jeg er sikker på at dette er helt nydelig!!
SvarSlett