mandag 12. september 2011

Cognacfromage lavkarbodessert for voksne

Cognacfromage er en festdessert!
Skal du spise Cognacfromage, må du la bilden stå .


Cognacfromage:
(til 4 voksne) 
1 egg
2 ss sukrin
2 dl fløte
40 g 70% kokesjokolade(Freia)
1 dl Cognac
3 stk geleatinblader
(Hele porsjonen inneholder 22 karbo-pr porsjon ca 5,1 karb)
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca 5 min.
Hell av nesten alt vannet og smelt gelatinen i
 microen i 15-20 sek... pass på!
Eller du kan smelte gelatinen i vannad.
Avkjøl gelatinen litt før Cognacen
helles i.
Avkjøl blandingen til den er fingervarm..
 Hakk opp kokesjokoladen fint.
Gjem 2 ruter som skal være til pynt.
 Pisk eggedosis av egg og sukker.
Pisk krem av fløten.
(pisker du for hånd forbrenner du eksta kalorier! : ))
 Bland nå alt sammen.
 Rør forskitig! Veldig forsiktig, til alt er blandet.
 Hell blandinen i ei serveringsskål.
 Strø på resten av en opphakkede kokesjokoladen.
Sett Cognacfromagen kalde i minst 3 timer.
Serveres sammen med kaffe og Cognac.

3 kommentarer:

  1. Gjett om jeg fikk lyst til å mumse i meg denne desserten, det ser ut til å være en riktig godbit :)

    SvarSlett
  2. Mmmm, vet hva jeg skal lage til helgen! :)

    SvarSlett
  3. Mmmm! Jeg har oppskrift på cognacis i boka mi. Det er så godt, jeg er sikker på at dette er helt nydelig!!

    SvarSlett