onsdag 28. desember 2011

mandag 21. november 2011

lørdag 12. november 2011

Middagstips

 Middagstips 1:
Stekt kyllingfile med garamasalkrydder
salat av tomat salatblader og litt raspet gulrot,
stekt løk og ei stor skje ekte rømme.
Middagstips 2:
Svinekotelett stekt i godt smør med salt og pepper
erter, surkål (hjemmelaget eller med lav karboinhold)
+ ei stor skje rømme.

torsdag 3. november 2011

Skinkeomelett med tomatsalat

 Skinkeomelett med tomatsalat,
smaker like godt til frokost som til lunch.

mandag 31. oktober 2011

Store reker med løk og lime

 Deilige store reker med løk og lime.
10 store skrellede rå reker
1/2 vårløk
1 fedd hvitløk
1/4 gulløk
1 ss godt smør
1/2 lime
salt/pepper
*
Hakk all løken og stek den,
 til den er myk i godt smør på middels varme.
Ha i rekene.
Når de er blitt rosa er de ferdige.
Ha over presset lime og nyt.

torsdag 20. oktober 2011

Lune skogsbær med vanilje, krem og mandler

 Lune skogsbær med vanilje, krem og mandler,
enklere dessert kan man nesten ikke lage.

søndag 9. oktober 2011

Frokost/lunch-tips

Jeg har fått helt dilla på lavkarbobrødet fra mølleren,
(Sikkert fordi det er så lettvint og jeg har hatt det så travelt...)
Jeg bakte 2 i forrige uke og frøs et.
Det smakte like godt når det bla tint.
De siste gangene jeg har bakt det,
 har jeg tilsatt ca 1 dl ekstra frø lin-/gresskar.
Da ble de ennå bedre.
Bredmykt..
Grov leverpostei(sjekk karboinnhold det varierer)
 Markell i tomat (jeg synes den fra stabburet er best).
En minimais og litt alfalfaspirer,
da er iallefall jeg fornøyd!

torsdag 6. oktober 2011

Sjokoladepudding med mandler og mandarin

 Server gjerne sjokoladepuddingen i gamle fine kopper! : )

tirsdag 4. oktober 2011

Stekt ørret med mandler, tsatsiki og spinatstuing

 Stekt ørret med mandler, tsatsiki og spinatstuing.

tirsdag 27. september 2011

Omelett med einebær og einebærrøkt laks

 Omelett med einebær og einebær røkt laks
smaker godt som sen frokost eller lunch.

lørdag 24. september 2011

Lavkarbobrød og rekesalat - utprøving

 Deilig lavkarbobrød med rekesalat,
godt og mettende.

torsdag 22. september 2011

Tunfisk og hvit asparges

Tunfisk med hvit asparges, er super lavkarbomat.

fredag 16. september 2011

mandag 12. september 2011

Cognacfromage lavkarbodessert for voksne

Cognacfromage er en festdessert!
Skal du spise Cognacfromage, må du la bilden stå .

lørdag 10. september 2011

Agurksalat - supert til fersk fisk.

 Agurksalat smaker kjempegost til fersk fisk.
Rå norsk agurk - 1,2 karb pr 100 g

mandag 5. september 2011

Krabbeklør og hvitløksmajones

Deilig og lett laget.
Krabbeklør, hvitløksmajones, hvitvin med lite sødme,
lavkarbo polarbrød og bremyk.

mandag 29. august 2011

Kokosbiter som Bounty (lavkarbo)

 Deilige Bonty-lignende sjokolade.
Fant denne fine oppskriften her på bloggen fristende lavkarbo

torsdag 25. august 2011

Blomkål i spreke farger og laks

 Fant spennende blomkål i lilla og grønn.
Den smakte ikke anneledes enn vanlig hvit,
men litt morsom var den da...

tirsdag 23. august 2011

Helnøttsjokolade med Himalayasalt

 Hvist du skal unne seg noe godt,
anbefaler jeg en bit av denne sjokoladen. : )
 Helnøttsjokolade med Himalayasalt:
1 plate med mørk sjokolade minst 70 %
2 store spiseskjeer Cocosa
200 g hele haselnøtter
1/2 -1 ts Himalayasalt (eller maldonsalt)
 Smelt sjokoladen over vannbad eller i microen 1,5 min
rør i Cocosaen go nøttene.
Vent litt til massen er blitt avkjølt,
ha i Himalayasaltet og rør godt.
 Kle ei lita form med plast eller bakepapir.
Hell sjokoladeblandingen over.
Set det kalt i kjøleskapet minst 1 time.
 Skjær sjokoladen i passe biter.
Oppbevar sjokoladen i  en tett boks i kjøleskap eller fryser.

mandag 22. august 2011

Enkel spicy fiskesuppe

 Hvorfor ikke lage en deilig stor kopp med
varm, spicy(kryddret), og god fiskesuppe?
Her kan en bruke restene fra i går....
 Enkel spicy fiskesuppe:
1 porsjon
1 stykke kokt laks
ca 100 g kokt blomkål
50 g kokt purreløk
1 dl fløte
1 dl vann
1/2 chilli
dill/salt /pepper
***
Ha fisk blomkål og purre i en kasserolle.
Del det opp i biter.
Hell i  fløte og vann,
og gi det hele et oppkok.
Tilsett hakket chilli og dill, rør om.
Smak til med salt og peper.
Serveres rykende varm i en stor kopp.
Pynt gjerne med rømme og dill på toppen.

søndag 21. august 2011

Kald blomkålsalat

 Kald blomkålsalat kan minne litt om potetsalat,
i allefal kan den brukes sammen med spekemat, grillmat o.l.
 Kald blomkålsalat:
4 porsjoner
500 g blomkål
100 g  purreløk eller vårløk
2 ss majones
3 ss rømme
1/2 lime
litt salt og pepper
1-2 ts dill
**
Kok og avkjøl blomkålen.
Mos eller del den opp i små biter.
Del opp løken fint.
Bland løk og blomkål i en bolle.
Tilsett rømme, majones, limesaft og dill.
Smak til med salt og pepper.
Rør alt sammen lett,
og salaten settes kjørlig til den skal severes.
Her er blomkålsalaten servert sammen med
grillede lammepølser(under 5 karb pr 100 g),
grillet sopp, tomat og litt sennep.

tirsdag 16. august 2011

2x lunch

Tomatsalat:
 1 stor tomat
1/2 stor avokado
2-3 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
salt og pepper
(tilsett gjerne 2 ss nøtter)
Omelett:
2-3 egg
1 vårløk i biter
2 ss fløte
salt/pepper
Stekes gylden i 1 ss godt smør.
**
For at det skal være enkelt å spise lavkarbo,
 må jeg planlegge!
 Jeg lager  lunchen dagen før,
 og oppbevarer den i en tett boks i kjøleskapet.

fredag 12. august 2011

Eggerøre med Chorizopølse og tomat

 Dagens frokost
Eggerøre av 2 egg, 2 ss fløte + litt salt
1  stekt chorizopølse ca 50 g
1/2 stekt tomat
litt agurk
Fant Chorizopølse på Rema 1000
6 pølser (300 g)
100 g  karbohydrater 1,85 g

torsdag 4. august 2011

Ekte vaniljeis

 Is med masse deilig vaniljesmak.
 Ekte vaniljeis:
3 egg
1/2 dl sukrin
3 dl fløte
1 vaniljestang
 Skrap ut frøene fra vaniljestangen.
 Pisk krem av fløten
og eggedosis av egg og sukrin.
Bland sammen og tilsett vaniljefrøene.
Hell blandingen i ei stor mugge.
 Sett på ismaskinen og hell ned balndingen.
Følg bruksanvisningen på ismaskinen din. 
Ta isen ut av ismaskinen, den må spises nå!...
 før den smelter. : )
Har du ikke ismaskin helles isen i isformer og fryses over natten.

mandag 1. august 2011

Rugsprø

Dagens  lunch.
Rugsprø med bremyk, gaudaost, tomat, salt og basilikumblader.
*
WASA RUGSPRØ
Ingredienser: Rugmel (fullkorn), surdeig, vann, gjær, salt.
Næringsinnhold pr. 100 g pr. skive
Energiverdi kJ (kcal) 1330 (315) 135 (31)
Protein 11,0 g 1,1 g
Karbohydrater 63 g  pr skive 6,3 g
(hvorav sukkerarter) 2,4 g 0,2 g
Fett 1,7 g 0,2 g
(hvorav mettede fettsyrer) 0,3 g < 0,1 g
Enkelumettede fettsyrer 0,3 g < 0,1 g
Flerumettede fettsyrer 0,7 g < 0,1 g
Kostfibrer 16,0 g 1,6 g
Riboflavin 1,1 mg 69%* 0,11 g
Fosfor 300 mg 38%* 23,4 mg
Jern 2,0 mg 21%* 0,2 mg
Magnesium 130 mg 43%* 10,1 mg