mandag 25. april 2011

Lavkarbo finnbiff

En stor gryte med finnbiff.
 Finnbiff til 8 personer:
1 kg frossen finnbiff/reinskav
2 store bokser med champinjong
6 dl/2 bokser Creme fraiche
20 einebær
4 ss tyttebær
50 g godt smør
3 ts salt/ 1 ts pepper(smak til)
Siden denne finnbiffen ikke inneholder brunost,
tilsatte jeg 4 ss oksefond og 1 ss agavesirup.
Bare for smakens skyld.
Stek finnbiffen i  ei varm panne med smør.
Brun 1/6 av kjøttet av gangen.
Ha det i ei stor gryte.
Ha så i Creme fraichen, sopp og tyttebær.
 
Knus einebærene.
Ha i einebærene, sirup, fond, salt og pepper.
Kok ut panna i ca 2 dl vann og ha det i.
Nå skal finnbiffen småkoke i ca 30 min.
Serverer med blomkålmos, tytebær søtet med sukrin og rosenkål.
Til de som ikke spiser lavkarbo, serveres potetmos til.
**
Blomkålmos lages av kokt blomkål,
 som stappes sammen med litt salt, pepper,  fløte og smør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar