mandag 21. november 2011

Adventsbrød


 Nå har jeg prøvd litt,
for å lage et godt,
 og lettvint brød til jul og advent.
Siden jeg liker ferdigbrødmiksen til Møllerens godt,
har jeg brukt den som utgangspunkt.
 Adventsbrød:
18 stk a ca 30 g
(ca 12,9 karb pr 100 g brød)
*
Sett stekovnen på 200 g.
*
1 pakke lavkarbobrød -Møllerens
3 ss olje
5 dl vann
1 dl kli
1 ss kanel
skallet av en mandarin
 Rasp skallet av en mandarin, kun det ytterste.
Ha skallet og alt det tørre i en kumme,
bland i olje og vann.
 Legg ut skjeer med deig på bakepapirkledde bakeplater.
Trykk de litt flate og runde med skjeen.
Jeg fikk to plater med ni brød på hver plate.
Stekes i forvarmet ovn 200 g i 15 - 17 min
Avkjøles på rist.
 Brødet blir litt mykt,
med en god adventssmak.
 Det smakte veldig godt med
Bremykt, hvitost og ferske bringebær på.
Det egner seg godt å fryse.
Tror jeg må bake opp litt til advent og jul... : )

4 kommentarer:

  1. Så godt det så ut. Har ikke prøvd lavkarbomixen fra møllerens enda, men det må gjøres.

    Klem, Lise

    SvarSlett
  2. Tror jeg må kjøpe en slik pose og prøve dette.
    Veldig greit å ha slike "småbrød" i frysen.
    Ha en herlig dag :)

    SvarSlett
  3. Dette såg godt ut, men kan dessverre ikkje ete Møllerens sin mix på grunn av kveitemjølet som er i.. Men eg kan no prøve å smakssette mine egne brød med litt adventskrydder kanskje ;)

    SvarSlett
  4. mmmm:) Dette så godt ut ja.

    SvarSlett