Unn deg en liten ostekake med bringebær og rømme.
Små ostekaker:
1 boks cottage cheese(300g)
1 kremost (100 g)
2 dl fløte
3 egg
skall av ca 1/2 sitron
5 ml Nautreen
(eller annen sukkererstatning som tilsvarer 50 g sukker)
2 ts johannesbrød-kjærnemel(helsekost)
Riv skallet av sitronen,
bland cottage cheese, fløte, eggeplommer,
Johannesbrød-kjærnemel, kremost og
sitronskallet i en kjøkkenmasin,
og kjør det til massen er glatt.
Hvisp hvitene stive.
Ha i sukkererstetning, og vend de stivpiskede
hvitene forsiktig i ostemassen.
Fordel ostemassen i 9-10 former.
Stekes i ca 1 t i 125 g.
De vil se ut som sufleer
og kan selvfølgelig serveres varme,
men de detter ned når de blir kalde.
Jeg synes de er best kalde.
De holder seg godt i kjøleskapet i 2-3 dager.
Server ostekakene med rømme og bringebær
og et dryss med sukrinmelis..
Eller pisket kremfløte og bringebær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar